Languages

Манифест

Добре дошли в общото ни онлайн пространство където споделяме идеи, информация, знания, емоции и размисли.

Jeune Europe, или както можем да го наречем на български „Млада Европа“ не е просто име. То е проблясък светлина от европейската история които следваме от ХIX век, време на множество промени и вълнения. „La Jeune Europe“ бе група интелектуалци от различни европейски държави, построена върху идеалите на Джузепе Мацини с една единствена цел :“Заедно да направим Европа на хората“.

В духът на нашият проект е строго имплементирано споделянето между хора от различни държави и научни области с цел да постигнем схоластичен прогрес с помощта на обмяната. Сто години са изминали от Първата световна война, която постави млади европейци едни срещу други, тридесет години от създаването на програмата Еразъм, която продължава да образува нови връзки между европейската младеж. Днес имаме възможността да развием Европа с помощта на пълна интеграция за да може по този начин да създадем морски фар който да свети към целия свят.

В днешно време, дискусиите на тема граници и интеграция са налице и са нужни. Ние намерихме близък европейски контекст с хора идващи от целия свят събрани в една географска точка, но технологията ни позволява да продължим по-надалеч като споделяме знания, съдействие и ценности за да построим една нова, по-голяма и силна Европа чрез индивидуален и общ прогрес. Следователно всеки посетител има възможността да вземе и сподели своите знания като се свърже директно с авторите, които въз основа на основната характеристика на този блог, която е стойностното съдържание свързано с различни теми и области, ще ги разгледа преди да бъдат публикувани.

Имайки предвид, че идеята на блога е да извлече максимума от обмена, съдържанието му може да засегне всяка една тема. Всяка статия, надяваме се ще бъде написана с умисъла да бъде използвана като начална точна на дискусия, която може да бъде задълбочена чрез диалозите в нея и така да предаде нови знания и гледни точки на нейните читатели. Блогът ще набляга основно върху европейски въпроси, но всеки принос дошъл от отвъд границите на Европа остава важен елемент за да можем да имаме по-добър изглед на Европа отстрани.

В ролята на ново поколение, ние ще трябва да се изправим пред предизвикателствата на бъдещето. Някои пътеки, като изграждането на мира в Европа са вече постлани и ние ще трябва да се погрижим да запазим това което е вече създадено. Други, като промяната на климата, остават напълно зависими от нас самите.

„Jeune Europe“ е начин да се опознаем по-добре като европейци, да израснем заедно, да намалим дистанциите между нас, да покажем на света какво сме ние и какво можем да направим за неговото бъдеще.

Наша е отговорността да вземем най-доброто от миналото, настоящето за да създадем заедно едно по-добро бъдеще.

Ние, Европа, можем да го направим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
 © Jeuneurope 2022
 © Jeuneurope 2022

Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.
Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.

Hot daily news right into your inbox.